Artister 2014


Kommer snart


Artister 2013


Aleksandersen-500.jpg

Åge Aleksandersen

Åge Aleksandersen, vokalist, gitarist og komponist, er av mange regnet for å være Norges ukronete rockekonge, i tillegg til å være mannen bak det som er blitt omtalt som den norske populærmusikkens nasjonalsang: «Lys og varme». Så stor betydning har denne sangen hatt, at Aleksandersen karakteriseres som en nasjonalskald på linje med Alf Prøysen. I tillegg til å ha komponert en rekke av de mest kjente poplåtene i norsk musikkhistorie, er Åge Aleksandersen kjent som en mann med et brennende politisk engasjement. 

 


kvitnes-500.jpg

Henning Kvitnes

Henning Kvitnes’ seks siste plater har solgt til platina eller gull. Dette understreker at han har blitt en folkekjær artist som har tatt steget opp i eliteklassen, nesten 32 år etter at han slapp sitt første album med The Young Lords. Etter rundt 25 utgivelser har Kvitnes blitt en institusjon for folk som liker musikk i krysningspunktet rock og americana. Eller scandicana som han selv kaller det. Foruten å lage musikk med høy nynne- og trampetaktenfaktor, har Kvitnes alltid vært opptatt av å skrive hverdagsfilosofiske tekster som aktualiserer mellommenneskelige relasjoner 


Tommy_Steine-500.jpg

Tommy Steine

Tommy Steine er en allsidig artist med mange talenter. Tommy Steine har vært standup komiker i en årrekke og gjort flere tusen show. Han er kjent fra blant annet Komikameratene, Sommerlatter og StandupAid. Tommy Steine er initiativtaker til Giraffe Charity Ball, og var også konferansier i fjor. Han er for tiden aktuell med forestillingen ”Livredd” som har høstet gode anmeldelser i avisene.


Terje_Sporsem.jpg

Terje Sporsem 

Terje Sporsem har siden 2000 fått folk i alle aldre til å knekke sammen i latter med sin utstråling, sine vanvittige betraktninger på livet og fysiske stil på scenen. Han er en av Norges mest etterspurte komikere, og er for tiden aktuell med showet Krig. Godt utstyrt med kjappe replikker, parodier og gitar drar Terje publikum inn i sin verden, der han i det ene øyeblikket får folk til å vri seg i latter, før de i det neste sitter med klump i halsen. Hans evne til å improvisere med publikum er også en faktor som gjør at Terje vinner på scenen hver gang. 

 


AlexxAlexander.png

Alexx  Alexxander 

Alexx Alexxsander er omtalt som Norges svar på David Copperfield og er sett på som en av Europas beste illusjonister. Denne høsten er han tilbake med et spektakulært nytt show - og 27.okt kommer han på Giraffe Charity Ball!

Alexx har gjennomført over tusen show rundt omkring i hele Norden. Våren 2010 deltok han på Norske Talenter på TV2. Dommeren og det norske folk stemte han hele veien til finalen. Høsten 2011 lanserte Alexx sin egen magiske serie “ILLUSIONS” på VGTV, og denne høsten legger han ut på nok en turne i Oslo og Bergen. Den 27. oktober kommer han på Giraffe Charity Ball for å gi oss en magisk showopplevelse.


Miss-Tati-500.jpg

Miss Tati

Miss Tati, bosatt i Bergen og med bakgrunn fra Angola og Portugal, er uten tvil det mest spennende som har skjedd soul, funk- og hiphopscenen i Bergen på lenge. Hun startet som korist for blant andre Datarock, Superfamily, Whitest Boy Alive, Moi, Kakkmaddafakka og Major Parkinson – og er endelig klar med eget materialet og plassert der hun bør være: i front av scenen. Med inspirasjon fra artister som D'angelo, Erykah Babu, Bilal og Lauryn Hill serverer hun sin egen eklektisk musikk, da hovedsakelig soul og funk blandet med jazz og hip hop.


BlackO-500.jpg

Black-O

Omar Ali Faal, aka Black O, er en 21 år gammel rapper fra Bergen. Hans første låt You Ain't Scaring Nothing ble sluppet i 2009 og har skapt mye oppmerksomhet. I 2009 fikk han også sin første mulighet til å vise seg fram på scenen da han varmet opp for selveste Lars Vaular under 5071 Festivalen.
Sangene er ofte om motivasjon og at det å gi opp ikke er en mulighet, uansett hva man ønsker å oppnå i livet. 

 


ida isax press pic.jpg

Ida Isax

Ida Isax består av Ida Alfstad, Marcel Janssen og Clinton Boland, som sammen leverer rå, poetisk pop, uhemmede, friske vokallinjer, basskraft og en dynamikk til å løfte taket. Deres første singel 
"Searchlight" surret sin seiersgang på P3 og i november slippes andre singel og musikkvideo.

 


igor litebilde1.jpg

Igor Dunderovic

Igor er bla kjent fra Norske Talenter som Igor og Elvis og er en utøvende artist og humorist. Han har skrevet og produsert teater for barn og voksne, komponert og utgitt musikk til teater, visesang og lettere politiske ytringer om integrering og norsk kultur. Han har blant annet produsert og skrevet libretto til Sex, Drugs and Kalashnikov, en “kebabnorsk oprettesatire” med UDI- Under Dogs International, som ble en stor publikums og kritikerfavoritt.

 


reidarbuskenes-500.jpg

Reidar Buskenes

Reidar Buskenes var tidligere DJ i 9 år på P4. Han har varmet opp for store DJer som Tiësto, Eric Prydz og Andy Moor. Han står bak det årlige konseptet "The Sound of Summer", som har blitt en populær hyllest til klubbmusikken i Norge. Reidar Buskenes har remikset kjente norske artister som Donkeyboy, Margaret Berger og Kristiania, og står bak en rekke populære bootlegs. De siste årene har Reidar spilt på klubber i Las Vegas, Jamaica og London. Han er ikke bare DJ og produsent, men også programleder i God Morgen Norge på TV2. “This guy never sleeps. Neither does the dancefloor when he’s behind the decks.”


Skedsmo-Voices2.jpg

Skedsmo Voices

Skedsmo Voices er et anerkjent show-choir som består av jenter og gutter fra 10-18 år. Koret synger et variert repertoar, – fra musikaler, gospel og pop til viser, folketoner og klassisk. 
I mars i år deltok korets Vokalensemble i konkurransen "Young Prague 2013" i Praha, der de tok gull og sølv i to ulike kategorier. Sommeren 2014 reiser hele koret til Riga og deltar i OL for kor, et av verdens største korarrangement. Store deler av koret har også vært med i den kritikerroste musicalen "Dropout" som ble satt opp i Den norske opera og ballett tidligere i år. Skedsmo Voices har sunget til inntekt for Sabona tidligere, og skal i år som i fjor opptre på Giraffe Charity Ball. 

 


Giraffe er stolt av å presentere kveldens husband som består av eminente Kristian Nergård og Ana Durovic

Kristian spiller bass gitar, keyboards, samples og synger, og driver sitt eget plateselskap som heter Pug-Nose Records. 

Ana Durovic er musiker, låtskriver og filmprodusent, og jobber for tiden i BigzIn Group.